Світлої пам’яті академіка НАН України Петра Феодосійовича Гожика - Пономаренко, О.М.; Лялько, В.І.; Шехунова, С.Б.; Попов, М.О. (Вісник НАН України, 2021)
Статтю присвячено пам’яті видатного українського вченого в галузі палеонтології, стратиграфії, морської геології, лауреата Державних премій України в галузі науки і техніки (1989, 2000), заслуженого діяча науки і техніки України (1997), лауреата премії ім. П.А. Тутковського НАН України (2008), директора Інституту геологічних наук НАН України (1997–2020), президента Палеонтологічного товариства України, голови Національного стратиграфічного комітету України, ініціатора створення і першого директора Національного антарктичного наукового центру (тоді — Центру антарктичних досліджень НАН України), доктора геолого-мінералогічних наук (1993), професора (2008), академіка НАН України (2006) Петра Феодосійовича Гожика.