Невідомі автобіографічні записи О. Олеся - Лисенко, Н. (Iнститут лiтератури iм. Т.Г. Шевченка НАН України, 2009)
У статті досліджуються невідомі автобіографічні записи українського письменника О. Олеся. На основі джерельних документів, зокрема листування, встановлюється датування спогадів. Написані в еміграції автобіографічні спогади розширюють уявлення про життєвий та творчий шлях письменника, що сприяє створенню достовірної та об’єктивної наукової біографії О. Олеся.