Анотація фонду Олександра Білецького - Гурєєва, Л.; Ріпенко, А. (Iнститут лiтератури iм. Т.Г. Шевченка НАН України, 2009)
Білецький Олександр Іванович (1884–1961) – український і російський літературознавець. Академік АН УРСР з 1939 р., академік АН СРСР з 1958 р. Заслужений діяч науки УРСР. Очолював в 19391941 pp. і з 1944 р. до кінця життя Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка АН УРСР. Виконував обов’язки віце-президента АН УРСР (1946–1948), члена Президії АН УРСР (1948–1952), головного редактора журналу «Радянське літературознавство» (з часу його заснування – 1957) та ін.