Мас-спектрометричний аналіз олігорибонуклеотидів сумарної дріжджової РНК - Ткачук, З.Ю.; Левченко, С.М. (Доповіді НАН України, 2021)
Досліджено олігорибонуклеотидний склад сумарної дріжджової РНК, що входить до складу противірусного препарату широкого спектра дії Нуклекс. Для аналізу природних рибонуклеотидів використано методи рідинної хроматографії та мас-спектрометрії MALDI-Tof-Tof. У складі сумарної дріжджової РНК встановлено три основні фракції: перша — від 2 до 4 нуклеотидів, друга — від 4 до 7, третя — від 10 до 15. Зроблено висновок, що досліджувана РНК містить олігорибонуклеотиди різної довжини, а саме від 4 до 15 ланок.