Механико-математическое моделирование механизмов проявлений очагов газодинамических явлений в массивах горных пород - Журавков, М.А.; Кушунин, А.А. (Український науково-дослідницький і проектно-конструкторський інститут гірничої геології, геомеханіки і маркшейдерської справи НАН України, 2009)
Ця робота присвячена побудуванню механікоматематичних моделей і розв’язанню прикладних задач дослідження напружено-деформованого стану масивів гірських порід у разі наявності в ньому джерела газодинамічних явищ.