Порівняння ефективності підходів Map-Reduce і акторної моделі при розв’язанні завдань з високою зв'язністю вхідних даних на прикладі задачі оптимізації рою часток - Ларін, В.О.; Провотар, О.І. (Проблеми програмування, 2021)
Показані приклади класу розподілених паралельних задач зі зв'язаними компонентами вхідних даних в рамках моделі Map-Reduce. Виконано порівняння ефективності подібної задачі на прикладі задачі рою часток в рамках моделі Map-Reduce (на основі фреймворку Spark) і акторної моделі з підтримкою спільної пам'яті (на основі Strumok DSL). Оцінено перспективи використання гібридної акторної моделі для інших подібних задач.