Про заходи щодо обов’язкового навчання дітей священнота церковнослужителів у Чернігівському колегіумі у 60-х роках XVIII ст. (Наказ Уланівській катедральній волості) - Травкіна, О.І. (Сіверщина в історії України, 2018)
У статті вперше оприлюднено наказ Чернігівської духовної консисторії Уланівській катедральній волості від 6 листопада 1760 р., в якому детально прописані всі заходи з боку церковної влади щодо обов’язкового навчання дітей священно- та церковнослужителів у Чернігівському колегіумі.