«Залишив по собі незабутній слід чарівного спогаду» (до 200-річчя від дня народження В.І. Штернберга) - Заїка, О.Я. (Сіверщина в історії України, 2018)
Стаття присвячена особистим, культурним та творчим зв’язкам представника образотворчого мистецтва XIX ст. В.І. Штернберга з українськими та російськими художниками, культурними діячами, меценатами України XIX ст., особистому внеску Василя Штернберга в українське образотворче мистецтво XIX ст.