Проблеми і тенденції реставраційної практики середини ХХ – початку ХХІ ст. (на прикладі церкви Феодосія Печерського в Києві) - Романченко, О.Д. (Сіверщина в історії України, 2018)
На прикладі пам’ятки архітектури – церкви Феодосія Печерського в м. Києві простежується історія її реставрації (середина ХХ ст. – початок ХХІ ст.) та окремі аспекти проблематики, пов’язаної із формуванням засад охорони та реставрації об’єктів архітектурної спадщини в Україні.