Ніжинська фортеця в часи Північної війни 1700–1721 рр. - Желєзко, К.А. (Сіверщина в історії України, 2018)
Стаття присвячена функціонуванню ніжинської фортеці в часи Північної війни 1700–1721 рр. Окремий наголос зроблено на процесі відбудови та реконструкції фортеці.