Народний молодіжний аматорський театр «Пілігрим» у м. Глухові: етапи становлення та сучасність - Бурда, І.О.; Абакумова, В.І. (Сіверщина в історії України, 2018)
Проаналізовано діяльність Народного молодіжного аматорського театру «Пілігрім». Виокремлено етапи становлення творчого колективу. Охарактеризовано поточний стан його діяльності. Зроблено акцент на дослідженні акторського складу, репертуару та винагородах акторів і колективу в цілому. Джерельну базу дослідження склали розповіді режисера театру, статті в періодичних виданнях.