Сучасні дослідження кобзарської традиції – основа реекспозиції Музею кобзарства Національного історико-етнографічного заповідника «Переяслав» - Тетеря, С.А.; Костюк, Н.В. (Сіверщина в історії України, 2018)
Стаття присвячена аналізу експозиційного наповнення та просвітницької діяльності Музею кобзарства Національного історико-етнографічного заповідника «Переяслав» (НІЕЗ «Переяслав»). Проаналізовано основні напрямки діяльності музею, які спрямовані на всебічне новітнє висвітлення теми кобзарства. Також проаналізовано запровадження нових інтерактивних форм і методів культурологічної і науково-освітньої роботи в Музеї кобзарства НІЕЗ «Переяслав».