Стратегія розвитку НІАМ «Київська фортеця» на період 2016–2026 рр. - Новікова-Вигран, О.С. (Сіверщина в історії України, 2018)
Стаття присвячена стратегії розвитку Національного історико-архітектурного музею «Київська фортеця» до 2026 р. У статті йдеться про основні напрями діяльності музею, досягнення останніх років, окреслюються стратегічні цілі музею, його стратегічна мета і місія. Автор наголошує на необхідності в найближчому майбутньому створити на базі музею Національний історико-архітектурний заповідник, який стане всесвітньо відомим брендом.