Глухів в Українській революції 1917–1920 рр. - Артемова, Л.В. (Сіверщина в історії України, 2018)
У статті досліджуються та максимально повно узагальнюються події Української революції 1917– 1921 рр. у Глухові. Описані здатність і спроможність глухівської інтелігенції до національного державотворення. Показана діяльність більшовиків у місті за часи революції та боротьба його захисників з агресією радянської Росії на Глухівщині.