Глухів. Відродження (З приватних записів В.М. Заїки 1943 р.) - Заїка, В.В. (Сіверщина в історії України, 2018)
Друкується третя частина щоденників Володимира Миколайовича Заїки (1925–1994 рр.), які він вів під час Другої світової війни. Перша частина (від січня по кінець серпня 1943 р). була опублікована в збірці наукових праць «Сіверщина в історії України» (Випуск 10, 2017 р.), друга частина (кінець серпня – початок вересня 1943 р. (дні визволення Глухова) – в «Історичних студіях суспільного прогресу» (Випуск 4, 2016 р.).