Представлення фрагментарних структур орієнтованими графами - Кривцун, О.В. (Кибернетика и системный анализ, 2019)
Досліджено властивості фрагментарних структур і встановлено зв язок між ними та розміченими ациклічними орієнтованими графами з одним джерелом, а також встановлено відповідність класів ізоморфних фрагментарних структур нерозміченим ациклічним орієнтованим графам певного виду, які називаються допустимими графами. Визначено поняття розмірності допустимого графа та відповідних йому ізоморфних фрагментарних структур. Отримано вираз для нижньої оцінки розмірності. Доведено теорему про властивості допустимих графів. Підраховано кількості фрагментарних структур та класів ізоморфних фрагментарних структур малих розмірностей.