Щелочной магматизм Приазовья - Кривдик, С.Г.; Безсмолова, Н.В.; Дубина, А.В. (Український науково-дослідницький і проектно-конструкторський інститут гірничої геології, геомеханіки і маркшейдерської справи НАН України, 2009)
Розглянуто протерозойські і девонські лужні і сублужні породи Приазов'я. Вони представлені тітанагітовими габро, піроксенітами і перідотитами, рудоносними ферогаброїдами, лужними піроксенітами, ійоліт-мельтейгітами, лужними і фельшпатоїдними сіенітами, карбонатитами і кімберлітами.