Технологія блокчейн: питання аналізу та синтезу - Кудін, А.М.; Коваленко, Б.А.; Швідченко, І.В. (Кибернетика и системный анализ, 2019)
Розглянуто роль технології блокчейн у реалізації однієї з тенденцій розвитку сучасних інформаційних систем, а саме децентралізації. Проаналізовано загальну модель функціонування блокчейн-системи, запропоновано ідею побудови нового типу протоколів консенсусу (протокол «proof-of-accuracy»), який об’єднує переваги протоколів типу «proof-of-works» і «proof-of-stake». Досліджено шляхи реалізації протоколу «proof-of-accuracy»