Глухівські статті гетьмана Д. Ігнатовича – видатний успіх української дипломатії - Мамалага, В.В. (Сіверщина в історії України, 2019)
У статті розглядаються та аналізуються перемовини між гетьманським урядом Д. Ігнатовича та московським царем, які передували Глухівській раді 3–6 березня 1669 р., а також дипломатичне протистояння під час її проведення. Також запропоновано визначення місця Глухівських статей в історії України.