Особливості реставрації ансамблю Трапезної церкви Києво-Печерської лаври: від створення до сьогодення - Зайцева, В.О. (Сіверщина в історії України, 2019)
Стаття висвітлює історію створення та особливості реставрації пам’ятки архітектури національного значення – Трапезної цер-ви з палатою Києво-Печерської лаври як підґрунтя для оптимального вирішення сучасних нагальних проблем, пов’язаних з охороною та збереженням історико-культурної спадщини.