Проблеми збереження олійного стінопису (перша чверть ХІХ ст.) Спасо-Преображенського собору м. Чернігова - Гаркуша, А.Б. (Сіверщина в історії України, 2019)
У статті йдеться про пам’ятку історії та мистецтва − настінний живопис Спасо-Преображенського собору (ХІ ст.) у Чернігові, створений у першій чверті ХІХ ст. Стисло подається історія досліджень і реставрації розписів у другій половині ХХ ст. та на початку ХХІ ст., окреслюються проблеми, пов’язані зі збереженням даного комплексу монументальних розписів.