Покровська церква 1774 р. із села Сухий Яр Ставищенського району Київської області на території Музею народної архітектури та побуту Середньої Наддніпрянщини: історія, реставрація, експонування - Авраменко, С.М. (Сіверщина в історії України, 2019)
У дослідженні висвітлено історію пам’ятки архітектури національного значення – Покровської церкви 1774 року, її архітектурні особливості. Описано досвід використання пам’ятки в музейній практиці НІЕЗ «Переяслав».