Проблеми збереження пам’яток дерев’яної архітектури Музею історії лісового господарства у Національному історико-етнографічному заповіднику «Переяслав» - Бова, І.С. (Сіверщина в історії України, 2019)
У статті подано перелік пам’яток народної архітектури Музею історії лісового господарства Середньої Наддніпрянщини; зроблено аналіз робіт, виконаних при перевезенні, встановленні та експонуванні у музеї просто неба; зазначені основні напрями пам’яткоохоронних заходів, які були проведені з метою консервації та подальшого збереження сформованого архітектурного ансамблю.