Праці вчених краківської та варшавської історичних шкіл в складі полоністичного зібрання XIX – початку XX ст. бібліотечного фонду Ніжинського державного університету ім. Миколи Гоголя - Ребенок, В.В. (Сіверщина в історії України, 2019)
У статті автор здійснив статистичний аналіз польських стародруків ХІХ – початку ХХ ст. у фондах бібліотеки Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя, висвітлив зміст та склад наявних в них праць вчених краківської і варшавської історичних шкіл та, загалом, окреслив для дослідників наявну в бібліотеці історіографічну спадщину представників провідних польських наукових шкіл другої половини XIX ст. для активізації їх подальшого дослідження та введення до наукового обігу.