Територіальні візії козацької еліти Війська Запорозького другої половини XVII – початку XVIII ст. (на прикладі «Літопису Самовидця») - Корнієнко, М.В. (Сіверщина в історії України, 2019)
Статтю присвячено територіальним візіям козацької еліти Гетьманату на прикладі «Літопису Самовидця». Виокремлено поняття, якими автор пам’ятки позначав простір, та проаналізовано їх зміст на предмет бачення меж.