Історія заснування одного з єврейських молитовних будинків у містечку Лукашівка Липовецького повіту Київської губернії - Кулик, А.А. (Сіверщина в історії України, 2019)
У статті автором вперше була здійснена спроба торкнутися раніше не вивченої тематики історії релігійного життя єврейського населення містечка Лукашівка Липовецького повіту Київської губернії. Опубліковані архівні матеріали з історії заснування другого за рахунком єврейського молитовного будинку у цьому населеному пункті.