Вплив концепції Е. Шефтсбері на формування моральної філософії Я. Козельського - Заремський, М.Й. (Сіверщина в історії України, 2019)
Розглянуто співвідношення фундаментальних понять моральної філософії українського мислителя XVIII ст. Якова Козельського – «прямої істини» і «прямої доброчесності» – з концептуалістикою емпіричної етики англійського філософа Ентоні Шефтсбері.