Пожежні команди в містах лівобережних губерній наприкінці ХVIII – у першій половині ХIХ ст. - Галь, О.Б. (Сіверщина в історії України, 2019)
У статті проаналізовано унормування повноважень, керівного складу, джерел фінансування, уніформи та інвентарю (спеціальних) пожежних формувань у містах Лівобережної України наприкінці ХVIII – у першій половині ХIХ ст.