Губернські і земські шляхи сполучення Переяславщини другої половини ХІХ століття (за матеріалами звітів та постанов Переяславського повітового земства) - Шкіра, Л.М.; Шкіра, М.В. (Сіверщина в історії України, 2019)
У статті, на основі звітів та постанов Переяславського повітового земського зібрання, розглядається стан сухопутних шляхів Переяславського повіту у 1867–1900 роках.