Подвижницька діяльність земських лікарів Шеболдаєвих – засновників хірургії в Конотопському повіті - Нікітін, В.Г.; Терех, М.І. (Сіверщина в історії України, 2019)
На основі історичних джерел досліджується життєвий шлях братів Данила та Василя Шеболдаєвих – лікарів Конотопського повіту, засновників хірургічної справи в повіті.