Особливості збуту полив’яного посуду (кінець ХІХ – початок ХХ ст.) - Гавриш, Л.О. (Сіверщина в історії України, 2019)
Стаття присвячена з’ясуванню особливостей продажу полив’яного посуду в системі збуту глиняних виробів українських гончарів наприкінці ХІХ − на початку ХХ століття. Окреслено причини збільшення та подальшого поступового зменшення обсягів його виготовлення, подано інформацію про державну політику щодо кустарів, які виготовляли полив’яний посуд.