Земські установи Чернігівської губернії у справі допомоги дітям фронтовиків у роки Першої світової війни - Немченко, О.С. (Сіверщина в історії України, 2019)
У статті розглядається діяльність земських установ Чернігівської губернії у справі допомоги дітям фронтовиків у роки Першої світової війни. З’ясовано основні завдання, які постали перед земствами у зв’язку з появою значної кількості сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, визначено способи їх вирішення на місцях.