Сіверяни у національно-визвольних змаганнях 1917–1921 років: досвід ідентифікації - Рогожа, М.М. (Сіверщина в історії України, 2019)
У статті означено уродженців Сіверщини, які брали активну участь у національно-визвольних змаганнях упродовж 1917–1921 рр. Виявлено їхнє місце народження, походження, родини, здобута освіта. Вказано на займані посади та звання у військах Російської імперії, Армії УНР, участь у військових формуваннях і боях за незалежність України, інтернування та еміграцію.