Національно-релігійне життя громади с. Дубовичі упродовж 1917–1938 рр.: розквіт і репресії - Іванченко, Л.А. (Сіверщина в історії України, 2019)
У статті розкрито окремі компоненти історичного контексту релігійності українців, пов’язані з процесами національного відродження; конфесійна участь та політичні позиції громади с. Дубовичі Глухівської округи Чернігівської губернії у процесах творення Української Автокефальної Православної Церкви періоду 1917–1938 рр. Самоідентифікація та споконвічне життя за законами честі, покликанням і традиційними моральними принципами в умовах становлення соціалістичного режиму призвело до знищення найбільш свідомих і активних громадян та духовенства.