«Справа» шосткинських зброярів 1937–38 рр.: жертви та виконавці - Рожкова, Л.І. (Сіверщина в історії України, 2019)
Стаття присвячена політичним репресіям на оборонних підприємствах Шостки 1937–1938 рр. Досліджено особливості фабрикування справи працівників заводів № 9 та № 53. Розкрито особливості механізму політичних репресій за доби «Великого терору» на прикладі промислових підприємств. Проаналізовано наслідки «справи» зброярів для самих репресованих, членів їхніх сімей, а також для» виконавців» – співробітників каральних органів.