Структура та функції місцевого поліційного апарату під час німецької окупації Чернігівщини в 1941–1943 рр. - Шаповаленко, Є.Ю. (Сіверщина в історії України, 2019)
Стаття присвячена дослідженню місцевих поліційних органів, сформованих нацистським окупаційним режимом. Розглядаються етапи реформування. З’ясовуються їх структурування, функціональні обов’язки та фінансове забезпечення.