Шлюбне законодавство Рейхскомісаріату «Україна»: аналіз нормативної бази (1941–1944 рр.) - Іваненко, А.О. (Сіверщина в історії України, 2019)
Регулювання інституту шлюбу завжди здійснювалось законними та підзаконними нормативно-правовими актами. Постанова Рейхскомісара України «Про тимчасові правила щодо одруження та розлучень» від 11 травня 1942 р. є одним із них. У даній Постанові прописана система прав, якими були наділені особи, бажаючі одружитись чи розлучитись. Також у цьому акті частково прописані обов’язки Уповноважених, які мали право укладати та розривати шлюби.