Зняття з реєстрації православних громад на Чернігівщині у 1953–1964 рр. - Юхно, Ф.А. (Сіверщина в історії України, 2019)
У статті розглядається динаміка скорочення мережі православних релігійних громад Чернігівської області у 1953–1964 рр., висвітлюється діяльність органів влади спрямована на зменшення кількості громад, аналізується становище віруючих та форми їх спротиву діям влади.