Музеєфікація приватної збірки родини Китришів як спосіб збереження гончарної спадщини майстра - Ликова, О.Г. (Сіверщина в історії України, 2019)
У статті порушено питання долі приватних колекцій кераміки в Україні. Зроблено огляд подібного зібрання видатного опішненського гончаря Михайла Китриша. Майстер спільно з дружиною Галиною Китриш упродовж багатьох років збирали власні глиняні вироби, що стали основою приватного музею. Нині подальша доля зібрання не визначена.