Михайло Сікорський – погляд у музейне майбутнє Переяслава - Ткаченко, В.М.; Заїка, Н.Л. (Сіверщина в історії України, 2019)
У статті розглядається бачення Михайла Івановича Сікорського – відомого музеєзнавця, творця Національного історико-етнографічного заповідника «Переяслав» на розвиток музейної справи у Переяславі, створення експозицій та туристичної інфраструктури міста. Вперше публікуються відповідні документи, пропозиції щодо втілення цього задуму.