Народні іграшки у зібранні Національного історико-етнографічного заповідника «Переяслав» - Дем’яненко, Н.Д. (Сіверщина в історії України, 2019)
У статті проаналізовано народні іграшки з фондової колекції Національного історико-етнографічного заповідника «Переяслав». Описано їх види, матеріали виготовлення. Висвітлено польові матеріали автора народних іграшок дітей Переяславщини.