Двір чинбаря у Музеї народної архітектури та побуту Середньої Наддніпрянщини: до історії музеєфікації та створення експозиції - Грудевич, Т.В. (Сіверщина в історії України, 2019)
У статті висвітлюється історія створення двору чинбаря в музеї народної архітектури та побуту Середньої Наддніпрянщини у 1968–69 рр. Приділена увага музеєфікації пам’яток. Дається характеристика асортименту знарядь праці та виробів чинбаря, представлених в експозиції.