Народна картина «Козак Мамай»: втрачена музейна цінність - Сулима, О.С. (Сіверщина в історії України, 2019)
У статті представлена історія формування колекції народних картин типу «Козак Мамай» у зібранні Полтавського краєзнавчого музею імені Василя Кричевського та дослідження її долі у роки Другої світової війни.