Надмолекулярно-поровая структура и сорбционная способность углей в комплексе геологических и термодинамических факторов прогноза и оценки метаноносности угольных пластов юго-западного Донбасса - Кирюков, В.В.; Новикова, В.Н.; Кущ, О.А.; Новгородцева, Л.А. (Український науково-дослідницький і проектно-конструкторський інститут гірничої геології, геомеханіки і маркшейдерської справи НАН України, 2009)
У статті розглянуто особливості надмолекулярної структури, порожнинного простору донецьких вугіллів і сорбції вугільного метану в різних геостатичних умовах моделі навантаження і розвантаження вугільного пласта.