Про ефективність роботи портфелів алгоритмів дискретної оптимізації - Сергієнко, І.В.; Шило, В.П.; Рощин, В.О.; Шило, П.В. (Кібернетика та комп’ютерні технології, 2021)
Створення об’єднань (портфелів і команд) оптимізаційних алгоритмів дає змогу прискорити обчислювальний процес. У роботі розглядаються однорідні і неоднорідні портфелі алгоритмів. Досліджується ефективність однорідних портфелів алгоритмів на прикладі задачі про максимальний зважений розріз графу з використанням двох стохастичних алгоритмів локального типу.