Постановка задачі комплектації групи БПЛА на базі моделей гранульованих обчислень і нечіткої логіки - Корольов, В.Ю.; Огурцов, М.І.; Ходзінський, О.М. (Кібернетика та комп’ютерні технології, 2021)
Розглянуто задачу оцінки якості комплектування обладнанням різнотипних груп безпілотних літальних апаратів (БПЛА) на базі нечітких множин. Запропоновано новий підхід до підвищення продуктивності операцій реєстрації і обробки інформації за допомогою визначення якості зображення на основі кута нахилу відеокамер, висоти і швидкості польоту БПЛА. Оскільки вхідна інформація про стан сцени і дані з сенсорів БПЛА можуть бути неповними і слабо структурованими, у статті запропоновано застосовувати концепцію гранульованих обчислень та нечітких множин до побудови бази даних повітряної розвідки.