Про методи класифікації прихованих концептів мови у спеціалізованих текстах із залученням псевдообернення, кластеризації і групування ознак - Крак, Ю.В.; Куляс, А.І.; Петрович, В.М.; Кузнєцов, В.О. (Кібернетика та комп’ютерні технології, 2021)
В роботі розглянуто задачу порівняння концептів мови у наукових текстах. Для обробки текстів сформовано корпус текстів, які перетворювалися за мірою TF-IDF у поєднанні з перетворенням Карунена – Лоева та T-стохастичним групуванням найближчих сусідів (T-SNE). Отримана структура класифікатора прихованих концептів у вибірці наукових текстів із використанням дерев рішень, досягнуто точність розпізнавання (97–99 %) на зразках текстових даних Досліджено стійкість до збурення вихідних даних варіаційним автокодувальником.