Метод виявлення іменних груп в україномовних текстах - Погорілий, С.Д.; Крамов, А.А. (Control systems & computers, 2019)
Здійснено порівняльний аналіз основних автоматизованих методів пошуку іменних груп та іменованих сутностей в англомовних та україномовних текстах; обґрунтовано доцільність використання моделі Universal Dependencies. Запропоновано комплексний метод на основі аналізу деревовидної синтаксичної структури речення та моделі виявлення іменованих сутностей. Здійснено експериментальну перевірку ефективності пропонованого методу та показано доцільність його використання для пошуку іменних груп в україномовних текстах.