«Не без крайней нужды»: розміщення глухівських управлінських закладів після пожежі 1784 р. - Галь, Б.О. (Сіверщина в історії України, 2020)
У статті висвітлюються урядові заходи щодо забезпечення приміщеннями управлінських закладів повітового міста Глухова і Глухівського повіту від часу пожежі 7 серпня 1784 р. до кінця ХVIII ст. Аналізується повнота фіксації наявних казенних і міських будівель у численних топографічних описах і відомостях, що їх складали місцеві чиновники на вимогу уряду.