Втрачені храми Борисполя (за експедиційними матеріалами Поліни Кульженко і Марії Вязьмітіної 1924 року) - Ходак, І.О. (Сіверщина в історії України, 2020)
Під час колективної одноденної екскурсії (експедиції), проведеної в червні 1924 року студентами Київського археологічного інституту під орудою Данила Щербаківського до Борисполя (нині – місто Київської області), Поліна Кульженко (1891/1892–1982) і Марія Вязьмітіна (1896–1994) обстежили та описали три тамтешні церкви – Михайлівську, Різдва Богородиці й так звану Книшівську (кладовищенську). З огляду на втрату згаданих храмів у 1930-х роках, у статті систематизовано та введено до наукового обігу відомості про час спорудження перебудови, матеріал, конструктивні й стильові особливості, планувальну структуру храмів і дзвіниць, їхніх фундаторів, а також про іконостаси, окремі образи, хрести, шати, корогви, що зберігалися в них.